,  

     DATAI ŚNIADANIEII ŚNIADANIEOBIAD
PONIEDZIAŁEK 13.09.2021r.Chleb graham z masłem (1,6), kiełbasa krakowska, papryka , kakao naturalne (6), herbata z dzikiej róży.Arbuz krojony, ciasteczka owsiane z żurawiną (1,6), woda z cytryną.Zupa pieczarkowa krem z natką pietruszki z groszkiem ptysiowym (eko) ( 1,8), naleśniki pieczone bez tłuszczu (1,2,6) z serkiem waniliowym (6), brzoskwinie, woda .
WTOREK 14.09.2021r.MOJE ŚNIADANIE KOLOROWE WYBIERAM TO CO ZDROWE- pasta z ryby (3,6,9), serek Almette (6), kukurydza, pomidorki koktajlowe, kiełki, sałata lodowa, pieczywo mieszane z masłem (1,6), kakao naturalne, herbata miętowa.

 Andruty cynamonowe (1,6) (eko), sok jabłkowy tłoczony mechanicznie, woda.Rosół z makaronem i natką pietruszki (1,2,8), potrawka z kurczaka z ryżem (1,2,6), marchewka mini gotowana na parze, sok jabłkowy.
ŚRODA 15.09.2021r.     Chleb wiejski z masłem (1,6), parówki cielęce z Bobrownik  na ciepło, keczup, pomidory malinowe, kakao naturalne (6), herbata rooibos.Gruszka krojona, wafle ryżowe naturalne, woda z miodem.Zupa jarzynowa krem zabielana z koperkiem (6,8), kaszka na mleku (1,6) z truskawkami, woda ze świeżą miętą i cytryną.

 CZWARTEK 16.09.2021r.    Rogal z masłem ( 1,6), i miodem rzepakowym, morele suszone (eko), herbata z cytryną.Koktajl bananowo- malinowy (6) (wyr.wł.), Orzechy nerkowca (7), woda.Zupa brokułowa krem z grzankami (1,6,8), kotlet z fileta z indyka panierowany (1,2), ziemniaki, surówka z marchwi, selera i jabłka (8), woda.


PIĄTEK 17.09.2021r.Bułka pszenna z masłem (1,6),  szynka tradycyjna, sałata lodowa, rzodkiewki, ogórek małosolny, kawa zbożowa na mleku (6), herbata truskawkowa.Musy owocowe, herbatniki bez cukru    ( eko) (1,6), wodaZupa z soczewicy czerwonej z papryką (8), jajko na maśle ze szczypiorkiem (2,6), ziemniaki, warzywa gotowane na parze, sok pomarańczowy.


PONIEDZIAŁEK 20.09.2021r. Pasta jajeczna ze szczypiorkiem (2,9),( wyr. wł.) chleb tarnowski z masłem (1,6), rzodkiewki, kakao naturalne (6), herbata z owoców leśnych.DZIEŃ PRZEDSZKOLAKA Deser ze świeżych owoców z kleksem bitej śmietany, wodaZupa szparagowa krem zabielana z koperkiem i grzankami (1,6,8), ryba pieczona (3), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, sok jabłkowy.


WTOREK 21.09.2021r.      MOJE ŚNIADANIE KOLOROWE WYBIERAM TO CO ZDROWE -pieczywo mieszane z masłem (1,6), sałatka grecka ( pomidory, ogórki, ser Feta (6)) kiełki, sałata )masłowa, kawa zbożowa na mleku (6), herbata malinowa.


 Kisiel wiśniowy (wyr. wł.), jabłko krojone, woda z miętą.Zupa kalafiorowa z kaszką jaglaną i natką pietruszki zabielana (6,8), spaghetti  z sosem bolońskim (1), marchewka krojona, woda z cytryną.
  ŚRODA 22.09.2021r.         Twarożek  ze szczypiorkiem (6), chleb  wiejski z masłem ( 1,6), papryka, rzodkiewki, kakao naturalne (6), herbata żurawinowa. Sok marchewkowy przecierowy, biszkopty bez cukru (1,6), woda. Barszcz czerwony zabielany z makaronem i natką pietruszki (1,6,8), kopytka z szynką i duszoną cebulką, kapusta biała gotowana, sok pomarańczowy.


CZWARTEK 23.09.2021r.Zupa mleczna z ekspandowana kaszą jaglaną(6), bułka mleczna z masłem (1,6), żurawina (eko) , herbata czarna z cytryną.Musy owocowe, cripsy naturalne, orzechy ziemne, herbata rooibos..Zupa ogórkowa zabielana z koperkiem (6,8), kotlet mielony pieczony bez tłuszczu (1,2), ziemniaki, buraczki z jabłkiem, woda.


PIĄTEK 24.09.2021r.Tosty serowo- maślane (1,6), keczup, pomidory, kawa zbożowa na mleku (6), herbata wiśniowa.Kefir waniliowy (6), podpłomyki bez cukru (1,6), sok jabłkowy. Rosolnik z koperkiem (8), pierogi z mięsem (1),  surówka z białej rzodkwi, woda.

,  

,